Elektro-power: Venturi VBB-3

Venturi VBB-3 EV 3000 pk
Met 3.000 pk en 2.800 Nm koppel haalt deze elektromobiel misschien wel 600 km/u.

Op het eerste zicht is deze Venturi VBB-3 een raket op wielen, maar achteraan zullen hier geen vlammen of rookwolken te bespeuren zijn. De VBB-3 is een hoogperformant elektrisch voertuig ontwikkeld met financiële steun van Prins Albert II en Prinses Charlene van Monaco. De Ohio State University deed het uitvoerende werk.

Twee elektromotoren leveren in dit gevaarte maar liefst een vermogen van 3.000 pk en een koppel van 2.800 Nm. Ze worden aangedreven door een Lithium-IJzer-Fosfaat batterij (LiFePO4) met 2.000 individuele cellen. Het team achter de creatie wil ermee het wereldrecord voor elektrische voertuigen verbreken, dat momenteel 600 km/u bedraagt. Of ze het zullen halen, zal later dit jaar duidelijk worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...