Video: Chris Harris test de Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C Chris Harris
Chris Harris heeft weer geluk, als een van de eerste mag hij plaatsnemen achter het stuur van de Alfa Romeo 4C!

Na jaren van geduld, concepten, previews, presentaties en onthullingen is het nu eindelijk tijd om te gaan rijden met de Alfa Romeo 4C! Chris Harris mocht samen met de internationale media genieten in alle mogelijke opzichten van de nieuwste Alfa op het testcircuit van Balocco én in de nabijgelegen bergen. Met een prijskaartje van iets meer dan €50.000 kan je naast de 4C ook nog kiezen voor een Porsche Cayman of een Lotus Elise, maar Harris weet de Alfa toch te appreciëren zoals hij is.

Met deze kleine 8C Competizione willen de Italianen maar al te graag de zeven magere jaren uit het verleden achter zit laten en positief de toekomst tegemoet gaan. Ook de oversteek naar de Verenigde Staten moet ook in een stroomversnelling komen nu ze een fancy eyecatcher in het gamma hebben. Motorisch werd er beroep gedaan op het bekende 1750 TB motorblok, hier goed voor 240 pk en 350 Nm koppel! Hiermee kan je in 4,5 seconden vanuit stilstand alreeds aan 100 km/u zitten terwijl de topsnelheid op 258 km/u ligt.

Qua design werd er naar goede gewoonte bij Alfa Romeo gekeken naar het verleden, hier en daar herkennen we stijlelementen van de befaamde 33 Stradale! Voor ons eigen moment de gloire met de Alfa Romeo 4C moet je nog even geduld hebben, tot die tijd kan genieten van Chris Harris’ zijn productie!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...