Mercedes G63 AMG 6x6 - 450.000 euro
Bijna een half miljoen euro betalen voor een G63 AMG met 6 wielen? Alreeds 1 Belg tekende een bestelbon!

Toen de eerste beelden van de G63 6×6 AMG het internet bereikten, heerste er bij sommigen ongeloof. Toch bouwt de huistuner van Mercedes deze gekke creatie. Ooit creëerde Mercedes al een reeks G-Klasse 6×6 voor de Australische strijdkrachten, maar nooit maakte een AMG krachtbron de overgang. Per jaar zouden er slechts een twintigtal G63 6×6’en gebouwd worden voor een Belgisch prijskaartje van €451.000!

Bijzonder veel voor een terreinridder in de grootste zin van het woord, zo kan je 2 dikke SLS‘en of 5 C63 AMG’s mee aanschaffen. De optielijst werd niet meegedeeld, maar naar goede AMG gewoonte kan je het interieur volledig naar hartenlust personaliseren. Met een beetje moeite kan je dus over het half miljoen gaan, waarmee deze G63 6×6 AMG naast de SLS Electric Drive en de SLS Black Series een van de duurste Mercedessen is die je momenteel kan vinden in de catalogus .

De Belgische bestelbon werd getekend bij Mercedes Auto Terminus uit Oostende, de kans bestaat dus dat de eigenaar binnenkort door de duinen zal racen. De 5.5-liter V8 is nog steeds goed voor 540 pk en 760 Nm koppel. Hiermee kan de 3.850 kilogram zware terreinwagen in slechts 7,6 seconden aan 100 km/u geraken! De 37″ velgen omlijsten de speciale terreinbanden en dankzij de grote bodemvrijheid van de G63 6×6 geraak je zonder problemen op gelijk welke locatie.

Het zal je niet verwonderen dat er vooral interesse in uit de Arabische wereld voor deze bijzondere creatie, maar toch kan je vanaf april een exemplaar spotten aan de Belgische Kust!