BMW M3/M4 krachtiger en lichter

BMW M4 Coupé
De nieuwe BMW M3 en M4 Coupé persen meer dan 425 pk uit de Twin-Turbo zes-in-lijn.

Neem je alle artikels over de nieuwe BMW M3/ M4 Coupé bijeen, je kan er stilaan een klein literair naslagwerk van maken. Nieuwe berichten bereiken ons opnieuw uit Duitsland, waar enkele lucky few de kans kregen om als passagier in enkele van de prototypes plaats te nemen.

Een van die gelukkigen heeft nauwe banden met Bimmerpost en wist te melden dat de motor in de nieuwe M3 exact dezelfde zal zijn als die in de M4, al is dat weinig verrassend. Verder zou de zes-in-lijn Twin-Turbo benzinemotor meer dan 425 pk leveren en het koppel de 500 Nm overschrijden. En goed nieuws voor ongeveer de helft van onze lezers: de kracht zal de achterwielen bereiken via ofwel een manuele zesbak ofwel een zeventraps M DCT Drivelogic transmissie. Niet enkel Playstation-geflipper aldus!

Op het eerste zicht lijkt de vermogenstoename vergeleken met de E90/E92-generatie niet enorm, maar de nieuwe M4 Coupé zou bovendien maar liefst 100 kilogram minder wegen dan zijn acht cilinders tellende voorganger. Dit dankzij niet enkel een dak, maar ook een motorkap en kofferklep uit koolstofvezel, naast andere gewichtsbesparende technieken en materialen. Wat zich ongetwijfeld zal laten merken in het weggedrag, dat eigenlijk bij de voorganger al exemplarisch was. (Via: Bimmerpost)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...