Officieel: Porsche 911 Turbo (S) Cabriolet

2014 Porsche 911 Turbo S Cabriolet
De zomer is officieel ten einde en Porsche brengt de krachtigste cabrio naar buiten. Klinkt niet echt logisch, toch verwelkomen we de 991 Turbo Cabriolet met open armen!

Na de hopen spyshots en videomateriaal van het testwerk komt Porsche nu eindelijk naar buiten met officiële informatie en prachtige beelden. Om de nieuwe Porsche Turbo en Turbo S Cabriolet te ontwikkelen werd logischerwijs verder gebouwd op de nieuwe 991 Turbo (S). Motorisch blijft de geblazen 3.8-liter flat six op post om een waanzinnige 520 pk los te laten richting alle wielen, terwijl de S versie er nog een schepje van 40 pk extra weet bij te doen. Hierdoor kan je in 3,3 seconden al aan het eerste honderdtal geraken, terwijl de pret pas voorbij is aan 314 km/u op de Autobahn.

Het stoffen plooidak kennen we ook van de reguliere 991 Cabriolet, al kreeg het wel nog enkele minieme aanpassingen om het comfort te waarborgen. Openen en sluiten gaat automatisch in 13 seconden en dat tot een snelheid van 48 km/u. Om de veiligheid te waarborgen werd het koetswerk voldoende verstevigd en daarnaast krijgt deze topper van het Porsche 911 gamma uiteraard alle leuke gadgets en veiligheidssystemen.

Gezien de populariteit in Amerika voor de Turbo en zijn afgeleide varianten krijgt het Autosalon van Los Angeles eind november de wereldprimeur. Wij – als nederige Belgen – mogen misschien wel hopen op een Europese première voor het Autosalon in Brussel, al is dat nog koffiedik kijken. De Duitse prijs – zonder opties uiteraard – van €175.000 en €205.000 voor respectievelijk de Turbo Cabriolet en Turbo S Cabriolet geven een duidelijke prijsindicatie. Tegen de lente van 2014 zou je deze dakloze Porsche kunnen ophalen bij je lokale dealer, dat geeft je dan ook direct 6 maanden de tijd om hem bijeen te sparen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...