Trailer: KAZ – Pushing the Virtual Divide

KAZ - pushing the virtual divide trailer
Kazunori Yamauchi, geestesvader van de Gran Turismo gamefranchise, krijgt een eigen film!

Elke autofreak moet ooit wel eens gehoord hebben van Gran Turismo. Het is dan wel een game, ondertussen is de franchise reeds 15 jaar oud geworden. De grens tussen de virtuele wereld en de realiteit wordt bovendien met elke game kleiner.

Later dit jaar zal Gran Turismo 6 verschijnen, maar Polyphony Digital (de studio achter Gran Turismo) is ook actief geweest op andere vlakken. Tijdens de opening van het Jalopnik Film Festival werd een voorproefje getoond van een film rond Kazunori Yamauchi himself: “KAZ – Pushing the Virtual Divide”.

De film gaat over motivatie, over passie en over de creatieve geest van dé vader der Gran Turismo games. Je kan hem ook wel een architect noemen, die zichzelf dag op dag blijft uitdagen. Zijn levensdoel is misschien wel het absoluut doorbreken van de grens tussen het beeldscherm en de realiteit, al zal dat nog wel eventjes duren.

Maar voor sommigen heeft Kazunori de weg van droom naar werkelijkheid mogelijk gemaakt. Via de Nissan GT Academy vonden reeds meerdere gamers immers een professionele racecarrière. De film zal tot slot geregisseerd worden door Tamir Moscovici (Urban Outlaw), maar van een release datum is nog niets gekend. Soon, zou So(o)ny beslist antwoorden op die vraag.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...