Volkswagen gaat volledig turbo

Volkswagen TSI
Het einde der atmosferische motoren is bij Volkswagen nabij.

In een interview met The Detroit News afgelopen dinsdag liet een hooggeplaatste pief bij Volkswagen weten dat er binnenkort geen plaats meer is in het gamma voor atmosferische motoren. Er resten wereldwijd slechts drie niet-turbo varianten om te vervangen: een 2.5-liter vijfcilinder en twee zescilinders. De switch zou binnen de vier jaar moeten gebeuren.

Het bericht volgt een andere uitspraak van Joe Bakaj, een technisch directeur bij Ford. Hij ging zelfs verder en zei dat conventionele motoren op zich geen echte toekomst meer hebben, met uitzondering van hybride modellen waarbij een conventionele krachtbron samenwerkt met een elektromotor. Al lijkt die radicale stap nog niet voor meteen…

Test Volkswagen Beetle Sport 2.0 TSI DSG 2012

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...