Spyshots: Alpina B4 Biturbo Coupe

Spyshots: Alpina B4 Biturbo Coupe
BMW heeft de 4-Reeks Coupe net gelanceerd en Alpina is al druk in de weer met hun B4 Biturbo Coupe.

Wie Alpina zegt, zegt BMW uiteraard. Bijna elk model dat het Beiers merk uitbrengt met het blauw/witte propellerlogo vooraan krijgt na verloop van tijd een behandeling bij de Duitsers van Alpina. Tuning is hier niet echt toepasselijk, zelf spreken ze liever over veredeling.

Officieel heeft BMW niets te maken met Alpina, maar in de wandelgangen weet ongeveer iedereen dat de subtiele creaties toch de goedkeuring krijgen van het machtigste automerk. Wie een krachtige BMW zoekt die diesel drinkt is aangewezen op de hogere modellen in de M Performance uitvoering, maar gelukkig denkt Alpina ook aan de vele 3-Reeks – en nu ook 4-Reeks – rijders. Aangezien een BMW M3/M4 op diesel er niet direct in zit, vangt Alpina dat maar al te graag op met hun D3 modellen.

Maar ook de liefhebbers van het benzinegoedje worden door Alpina op hun wenken bediend. Onderstaande spyshots werden genomenin de buurt van de legendarische Nürburgring. Daarmee tonen ze de nakende onthulling aan van de Alpina B4 Biturbo Coupe, wij zouden ons geld zetten op het Autosalon van Detroit in januari en een Europese première op het Autosalon van Genève in maart. Motorisch verwachten we dezelfde cijfers als bij de Alpina B3 Biturbo, de befaamde zes-in-lijn drieliter die gekieteld is tot 410 pk en 600 Nm koppel.

Bijzonder stevige waarden, maar steevast is er een select publiek die de inspanningen van de veredelaar weten te appreciëren. De vorige Alpina B3 Coupe ging over de toonbank voor een goede €65.000, de opvolger zou in dezelfde prijsklasse zitten. De typische spoiler achteraan, multispaaks velgen en nieuwe voorbumper zitten uiteraard in die prijs inbegrepen! (Via WCF)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: Alpina B4 Biturbo Coupe"

  1. mrnix 23-09-2013 om 14:16

    geweldige tuner!
    5x zo goed als de M varianten ^^

Reageer

Reactie aan het plaatsen...