Productie BMW i3 gaat van start

BMW i3 Leipzig Production
De productie van de nieuwe BMW i3 is gestart in de BMW-fabriek te Leipzig, Duitsland.

Maar liefst 400 miljoen euro werd er geïnvesteerd in de fabriek te Leipzig voor de productie van de eerste elektrische BMW. Ook 800 extra werknemers werden aangenomen om van de i3 een succesverhaal te maken, al werden er in totaal maar liefst 1.500 jobs gecreëerd.

Het eerste geproduceerde exemplaar zal op 29 september de colonne aantrekken tijdens de Internationale Marathon van Berlijn. Met zijn 170 pk-elektromotor en 22 kWh lithium-ion batterij mag dat geen probleem zijn! De achterwielaangedreven elektromobiel sprint van 0-100 km/u in slechts 7,2 seconden en behaalt desgewenst zelfs een snelheid van 150 km/u.

De autonomie herhalen we ook nog eventjes: 130-160 kilometer, afhankelijk natuurlijk van het rijgedrag. Ben je een echte eco-ridder, dan haal je misschien zelfs 200 kilometer in de ECO PRO+ rijmodus. Maar je kan ook gewoon tegen betaling een range-extender laten installeren en het rijbereik zo tot 300 kilometer uitbreiden. Het vraagt alleen een 5.000 euro extra bovenop de Belgische startprijs van 35.500 euro. There’s no such thing as a free lunch!

BMW i3 Knokke 5

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...