In detail: Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C
Alfa Romeo lost alle overblijvende details over de langverwachte 4C.

Eindelijk! De Alfa Romeo 4C nadert de lancering. De langverwachte Italiaanse schone zal vanaf oktober niet alleen trachten het straatbeeld te veroveren, maar ook de ware puristen. Verschillende versies zullen vanaf de start beschikbaar zijn.

De instapper is de 4C Essential en komt standaard met een digitaal instrumentenpaneel, een met leder omhuld stuurwiel en stoffen zetels. Uiterlijk kenmerkt deze editie zich door zijn grijze remklauwen, een dubbel uitlaatsysteem en 17-inch of 18-inch aluminium velgen.

Maar goed, een Alfa Romeo en zeker de 4C mogen best wat spannender zijn. Wie opteert voor het Racing Pack krijgt een sportstuur met microvezel inleg, een sportuitlaat en een ware race-ophanging. Bovendien zijn in dit pakket ook 18-inch of 19-inch velgen met AR Racing Tires inbegrepen. Wie het meer heeft voor luxe moet bij het Luxury Pack zijn, dat de sportzetels meteen omhult met leder en de bi-LED koplampen aanvinkt. Deze worden omhuld door koolstofvezel inleg.

Klanten kunnen verder ook een hele reeks Mopar accessoires aanvinken:

  • 17- tot 19-inch velgen met zwarte, grijze of diamond black afwerking
  • een achterspoiler uit composiet of koolstofvezel
  • Zwarte, rode of gele remklauwen
  • Chroom of carbon spiegelkapjes
  • Een carbon interieurafwerking
  • Carbon koplampbehuizing
  • Een race-uitlaat
  • Een race-ophanging met nieuwe veren en schokdempers, alsook stuggere anti-roll bars

Om de wagen zo licht mogelijk te houden gebruikten de ingenieurs koolstofvezel, aluminium, SMC (Sheet Moulding Compound) en polyurethaan. Er werden ook lichtgewicht ruiten geïnstalleerd die ongeveer zo’n 15 procent lichter zijn dan normale exemplaren. Maar het neusje van de zalm blijft natuurlijk de carbon monocoque, die amper 65 kilogram weegt!

Ter herhaling nog eventjes de cijfers: de Alfa Romeo 4C wordt aangedreven door een 1.75-liter viercilinder turbobenzina met 240 pk en 350 Nm. Schakelen gebeurt niet met een manueel pookje maar met een TCT-transmissie met dubbele koppeling. De 4C Sportwagen weegt slechts 895 kilogram en sprint van 0-100 in een vlammende 4,5 seconden. Toch zou de wagen met 258 km/u topsnelheid een gemiddeld verbruik kunnen optekenen van slechts 6,8 liter per 100 kilometer. Alfa verwacht jaarlijks 3.500 exemplaren te bouwen en slechts 1.000 daarvan zijn voorbestemd voor Europa. Onderteken dus maar snel een orderbon!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...