Impressie: Porsche 918 Coupe

Porsche 918 Coupe
Theophilus Chin is niet te stoppen: nu tovert hij ook een Porsche 918 Coupé uit zijn hoed.

Porsche onthulde recentelijk de 918 Spyder op het Autosalon van Frankfurt. In definitieve gedaante dan wel, want de conceptversie konden we lang -heel lang- geleden in Genève al aanschouwen. Maar een Spyder is niet voor iedereen weggelegd en daarom creëert Theophilus Chin ook maar eens een impressie van een 918 Coupé.

Onze gekende specialist baseerde zich voor deze impressie op de 918 RSR Concept en de normale deuren werden vervangen door gullwing exemplaren. Het eindresultaat mag er best zijn! Al staat het verre van vast dat Porsche ook een andere versie dan de Spyder zal lanceren. De verkopen van deze wagen moeten bovendien nog starten.

Voor wie het na een weekje al vergeten was: de Porsche 918 Spyder beschikt over een 4.6-liter V8 met 608 pk en twee elektromotoren die er 286 pk bovenop doen. Gecombineerd beschikt de plug-in hybride supercar dus over een vermogen van 887 pk en maar liefst 800 Nm koppel (1.280 Nm aan de krukas!). En impressionante specificaties leiden ook tot impressionante prestaties: een sprint van 0-100 km/u is reeds voorbij na 2,8 seconden en de topsnelheid van deze creatie bedraagt 345 km/u! Configureer jullie exemplaar hier naar believen!

Porsche 918 Coupe Rear

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...