Officieel: Mercedes GLA Edition 1

Mercedes GLA Edition 1
Mercedes introduceert een gelimiteerde run van de nieuwe GLA, opnieuw genaamd Edition 1.

We kregen al een Mercedes A45 AMG Edition 1, CLA Edition 1 en zelfs de nieuwe S-Klasse kreeg eenzelfde uitvoering. Nu komt Mercedes echter ook met een gelimiteerde editie van de nieuwe GLA, die net op het Autosalon van Frankfurt werd voorgesteld. De Edition 1 zal slechts 12 maanden te koop zijn: orderboeken openen in november, de eerste leveringen zijn gepland voor maart 2014.

Al is het onderhuids geen echte AMG, uiterlijk zal deze GLA zich ook wel onderscheiden van het standaardproduct. De wagen krijgt om te beginnen vier exclusieve koetswerkkleuren: Cirrus White, Mountain Grey Metallic, Orient Brown Metallic en Designo Magno Mountingrau. Verder worden de wielkasten gevuld door 19-inch zwarte vijfspaaks AMG-velgen en komt de Edition 1 standaard met bi-xenon koplampen. Aluminium dakrails, een bumper met chroombescherming en twee verchroomde uitlaatpijpen doen de rest.

Binnenin vinden we een combinatie van leder en aluminium. Het stuurwiel is een knap driespaaks exemplaar en de pedalen werden uitgevoerd in roestvrij staal. Tot slot zijn er geen veranderingen onder de motorkap: de GLA Edition 1 is gewoon te verkrijgen met elke standaard motorisatie. Maar de prijs is allesbehalve basic: maar liefst 6.307 euro moet je bovenop de standaardprijs toeleggen om je deze wagen toe te eigenen. Trouwens niet te combineren met het optionele AMG pakket!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...