Groen Licht: Disco Volante by Touring Superleggera

Disco Volante by Touring Superleggera
Goed nieuws voor deze coachbuilder uit Milaan, Alfa Romeo geeft de zegen voor productie!

Coachbuilding zorgt altijd voor bijzonder mooie creaties, maar vaak gaat het niet verder dan 1 exemplaar. Constructeurs worden dan ook niet graag geconfronteerd met creaties die hun naam dragen maar waar ze zelf niet bij betrokken zijn. Het kan gelukkig ook anders, zo krijgt de Disco Volante – die we al 2 keer als concept zagen – uiteindelijk toch groen licht voor een gelimiteerde serieproductie van Alfa Romeo!

Op zich enkel maar goed nieuws voor Touring Superleggera, maar er schuilt nog heel wat gevaar om de hoek. Zo moeten ze vooraleerst personen vinden die hun prachtige Alfa Romeo 8C Competizione willen afstaan voor 6 maanden om hem dan onherkenbaar terug te krijgen. De Disco Volante is zeer geslaagd, maar om je 8C daarvoor af te staan… Met slechts 500 geproduceerde Coupes is het aanbod ook niet zo denderend groot, al kunnen ze misschien toevlucht zoeken tot de tweedehandsmarkt? Daarnaast is het prijskaartje voor de conversie ook nogal aan de stevige kant, wederom een feit dat in het nadeel speelt van de Italianen uit Milaan.

Hoe dan ook, we gaan ervan uit dat er wel iemand een Disco Volante by Touring Superleggera zal bestellen. Motorisch blijft alles bij het oude, een 4.7-liter V8 uit de schappen van Maserati die zij dan weer van Ferrari krijgen. Met 450 pk en 480 Nm koppel heb je meer dan voldoende vermogen om dagdagelijks te genieten van deze prachtige creatie.

Disco Volante by Touring Superleggera

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...