Gespot: McLaren P1 trotseert de regen in Zurich

McLaren-P1-gespot
Ook met je McLaren P1 kan je last hebben van extreem slecht weer..

De onderstaande McLaren P1 werd door Spotter Elien vastgelegd tijdens een regenachtige namiddag in Zwitserland. Het bijzonder zwarte exemplaar is een van de eerste productie-voertuigen die van de band rolden in Woking, maar is nog steeds eigendom van McLaren zelf. De Britten gebruiken deze P1 namelijk om Europa te doorkruisen en de laatste beschikbare exemplaren aan de man brengen, dat terwijl de niet-Europese exemplaren allemaal al een koper vonden!

In het totaal zullen er 375 klanten bijzonder gelukkig worden het komende jaar met hun spiksplinternieuwe hypercar. Aangezien de leveringen van de LaFerrari wat vertraging oplopen en de eerste Porsche 918 Spyder’s ook maar ten vroegste in 2014 zullen geleverd worden, lijkt McLaren momenteel de winnaar binnen dit segment. Maar ook als winnaar ben je afhankelijk van de weergoden, al helpen de fenomenale prestaties en adembenemend design toch al wat de pijn te verzachten.

Motorisch werd er voor de P1 beroep gedaan op de 916 pk uit de 3.8-liter V8 met 2 turbo’s die op zijn beurt bijgestaan wordt door een elektrische krachtbron. De benzine zorgt voor 737 pk’s terwijl een batterijpack de overige pk’s op zich nemen. Hiermee kan je zelfs 10 km zuiver elektrisch rijden, terwijl de topsnelheid rond de 350 km/u ligt.

Mocht je nog snel een van de laatste Europese exemplaren willen aankopen, dan moet je eens je oor te luisteren leggen bij McLaren Brussels. Misschien komt de sinistere P1 dan wel eens langs om je te overtuigen, al zal je toch wel een miljoen euro kwijt zijn aan deze hypercar. Gelukkig kan je ook een spannender kleurtje kiezen, in dit segment is de klant immers koning.

Op de foto lijkt het rechter achterlicht overigens niet te werken, alhoewel het toch een schaduw genereert. De bollebozen onder ons weten uiteraard nog van in de lessen fysica dat we hier gewoon te maken hebben met resonantie! McLaren zou McLaren niet zijn dat ze enkel maar perfect functionerende modellen aflevert, al kan het overal wel eens mislopen

Spotterseer voor deze black on black McLaren P1 gaat naar EDG!

McLaren-P1-gespot-1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...