Video: Ferrari laat de 458 Speciale buiten

Ferrari-458-Speciale
Omdat het altijd beter kan, komt Ferrari met de 458  Speciale op de proppen. Net dat beetje meer hardcore dan de 458 Italia.

Uit de 4.5 liter grote V8 komt er nu maar liefst 605 pk, wat maakt dat een sprint van nul naar honderd in zo’n 3 seconden afgerond kan worden. Daarvoor dient de Launch-button, die alles in het werk stelt om zo snel mogelijk uit de startblokken te kunnen schieten. De stopsnelheid komt neer op een respectabele 320 km/u.

Om verantwoord om te kunnen gaan met dergelijke prestaties, hebben ze bij Ferrari voor actieve aerodynamica gedaan. Een beetje zoals Pagani dat deed met de Huayra. De actieve aerodynamica dient niet enkel om mooi stabiel te blijven, maar laat je ook toe gecontroleerd te driften dankzij de Side Slip Angle Control functie. Onderstaande video maakt alles duidelijker – en dramatischer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...