Geen BMW i M modellen op het programma

BMW i8 M niet gepland
Verwachtte je binnenkort ook een BMW i8 M? Dat is volgens BMW iets te veel buiten de lijntjes gekleurd.

BMW stelde op het Autosalon van Frankfurt deze week de i8 plug-in hybride voor in definitieve gedaante. De wagen beschikt over 231 pk uit een 1.5-liter driecilinder en krijgt ook nog eens de hulp van een 131 pk sterke elektromotor. In totaal beschikt de exclusieve 1.490 kg wegende supercar dus over 362 pk, goed voor een sprint van 0-100 km/u in amper 4,4 seconden.

Zeker en vast voldoende dus, maar sommigen onder jullie verwachtten stiekem misschien ook wel vroeg of laat een BMW i8 M die er nog een schepje bovenop doet. Geen sprake van, als het van Cypselus von Frakenberg afhangt. BMW’s Head of Technology Communications meldde deze week dat de Duitsers de twee sub-brands volledig gescheiden zullen houden. Een combinatie van beiden is volgens hem niet nodig en er zal dan ook geen M i-wagen ontwikkeld worden.

Zijn woorden werden herhaald door BMW M’s Head of Product Management, Carsten Pries. BMW M en BMW i zijn twee verschillende takken, het is niet de bedoeling dat er transfers zijn van de ene naar de andere kant of omgekeerd. Bovendien maakt dezelfde man komaf met de geruchten over een M1 opvolger:

From a model portfolio point of view, from a strategic perspective, you have to wonder how many super sports cars you need.

(Via: Car Advice)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...