Audi overweegt productie Quattro Concept

Audi - Frankfurt 2013 - Audi Sport Quattro Concept
Audi overweegt een wagen te produceren gebaseerd op de Sport Quattro Concept, al zou die misschien wel iets minder vermogen krijgen.

De Audi Sport Quattro Concept was beslist een aandachtstrekker in Frankfurt, dat staat buiten kijf. Maar het laatste woordje doet de cijfertjes van 700 pk en 800 Nm al snel verbleken. Niemand heeft iets aan een sprint van 0-100 km/u in 3,7 seconden als de wagen er toch nooit komt.

Maar als we Wolfgang Egger mogen geloven, hoofd design bij de vier ringen, overweegt Audi om toch een zekere versie van de Quattro Concept in productie te brengen. Al zal dat hoogstwaarschijnlijk niet zijn op basis van het concept in Frankfurt, maar misschien eerder op het exemplaar dat enkele jaren terug in Parijs werd voorgesteld. Deze beschikte over een 2.5-liter turbo vijfcilinder met 408 pk en 480 Nm. En ondanks bijna 300 pk minder, was deze Quattro in staat om de honderd eveneens onder de vier seconden te bereiken. We zijn benieuwd! (Via: AE)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...