Porsche ontwikkelt viercilinder


Een wagen onder de Porsche Boxster zit er niet in, wel wordt er gewerkt aan een viercilinder.

Al kwam dit bericht eigenlijk al twee jaar geleden binnen, nu zou Porsche echt bezig zijn aan de ontwikkeling van een nieuwe viercilinder. De Duitsers worden daartoe gedwongen door de steeds strengere emissienormen. Niet voor de 911 weliswaar, dat is volgens hoofd R&D Wolfgang Hatz ondenkbaar. Het paradepaardje van Porsche is en moet een zescilinder herbergen.

Maar de Porsche Boxster en de Porsche Cayman komen wel in aanmerking voor de nieuwe kleinere krachtcentrale, wat de markt van vandaag volgens hem ook wel zou aanvaarden. Downsizing is nu eenmaal een vaststaand feit in de auto-industrie. De nieuwe viercilinder blijft wel afkomstig van Porsche en om de exclusiviteit toch wat te bewaren, zou het geen lijnmotor maar wel een flat-four worden. De 2.5-liter boxermotor  moet dankzij een turbo voldoende vermogen leveren maar bij lagere emissies.

Wolfgang meldt ook dat de nieuwe viercilinder een lager prijspunt creëert voor de Boxster en de Cayman, wat het merk uit Zuffenhausen meer bereikbaar maakt dan ooit. Wij hebben daar zo onze twijfels bij, maar wat wel als een paal boven water staat, is blijkbaar dat er geen instapper onder de Boxster komt. “No, there’s definitely no room below the Boxster,” beklemtoonde de man besluitend. Wordt beslist vervolgd. (Via: AE)

Porsche Boxster S 2012 981 8

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...