Opel stimuleert verkoop Ampera met prijsverlaging

Opel Insignia Country Tourer 2013
Opel maakt de prijzen bekend van de nieuwe Insignia OPC & Country Tourer, de ADAM special editions en verlaagt het prijskaartje van de Ampera.

Terwijl BMW haar opmars voorbereidt met de elektrische i3, verlaagt Opel de prijzen van de Ampera om de verkopen een hart onder de riem te steken. Wij waren al overtuigd van de elektrische wagen met range-extender, maar een prijsimpuls van 7.700 euro moet genoeg zijn om ook het andere deel van de Belgische bevolking over de streep te trekken. De Opel Ampera is nu verkrijgbaar vanaf 39.900 euro en rijdt nog steeds tot 80 kilometer volledig elektrisch, terwijl een 1.4-liter benzinemotor als range-extender de autonomie tot zo’n 500 kilometer verhoogt.

Maar Opel maakt ook de prijzen bekend van enkele modellen die in Frankfurt hun première beleefden. De exclusieve edities van de Adam, Black Link & White Link genaamd, kosten respectievelijk 15.300 en 14.800 euro. Beide wagens worden vanaf december geleverd en kenmerken zich door een sportieve buitenuitrusting en uiterst functionele binnenuitrusting.

Verder verlaat de nieuwe Opel Insignia Country Tourer de toonzaal vanaf 38.100 euro. De zogenaamde ‘allroad-versie’ van de gefacelifte Insignia beschikt over vierwielaandrijving en een ultrasterke beschermingsplaat onder het motorcompartiment. De basisuitvoering is de 2.0-liter CDTI met handgeschakelde zesversnellingsbak en genereert 163 pk en 380 Nm. Maar ook benzine crossen behoort tot de mogelijkheden met de 2.0-liter SIDI die maar liefst 250 pk naar de vier wielen stuurt.

De spannendste op de stand in Frankfurt blijft natuurlijk -op de Monza Concept na- de Insignia OPC met zijn 325 pk sterke V6 krachtcentrale. Deze 2.8-liter is eveneens gekoppeld aan de vier wielen, standaard via een manuele transmissie. Met een sprint van 6,0 seconden van 0-100 km/u is het de snelste middenklasser uit de Opel-stal. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u, maar Opel begint net als de meer premium merken een “Unlimited Pack” aan te bieden waarmee de begrenzer wordt weggelaten. Alles heeft natuurlijk zijn prijs, die voortaan vanaf 45.150 euro begint. Brembo remmen, bi-xenon koplampen en Recaro sportzetels behoren wel tot de standaarduitrusting.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...