Autosalon Frankfurt 2013 Live: Volvo

Volvo - Frankfurt 2013
Volvo maakt het Autosalon in Frankfurt extra speciaal dit jaar!

Volvo verrast iedereen met dit staaltje design en techniek! De Volvo Coupe Concept is een echte beauty. De Coupe Concept ziet er ongelofelijk sportief uit en heeft een zwevende grille met LED-lichten in T-vorm. De T-lichten vooraan zullen zonder twijfel terug te vinden zijn in de verdere modellen van Volvo. De achterkant is dan weer de verwijzing naar een stukje geschiedenis, een throwback naar de iconische P1800. De enorme 21″ velgen springen direct in het oog en ook het oogverblindende panoramisch glazen dak is een eye-catcher. Het interieur bestaat uit een combo van leder, hout en zwarte glanzende accenten. Een grote head-up display en touchscreen mochten uiteraard niet ontbreken in het nieuwe paradepaardje van Volvo.

Motorisch gezien heeft de Coupe Concept een hybride aandrijflijn. De 2.0-liter Drive-E benzinemotor wordt ondersteund door een elektromotor die de achteras aandrijft. Gecombineerd heeft de Coupe Concept meer dan genoeg vermogen: in totaal heeft hij 400 pk en met een koppel van 600 Nm moet hij voor niemand onderdoen. Jammer genoeg zijn er nog geen productieplannen bekendgemaakt. Verder vinden we het volledige bestaande gamma terug waarbij een groot deel daarvan gefacelift werd met het nieuwe familiegezicht.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...