Autosalon Frankfurt 2013 Live: Land Rover

Frankfurt 2013 - Land Rover
Land Rover heeft de vernieuwde Land Rover Discovery klaarstaan.

Eindelijk is hij er dan, de vernieuwde Discovery. Hoewel ‘vernieuwde’ hier niet echt op zijn plaats is. Facelift of aangepast past hier beter in de context. We merken vooral op dat de grille strakgetrokken is en dat we, dan toch, LED dagrijverlichting mogen verwelkomen op de Discovery. Op motorisch vlak krijgen we een downsizing van de machtige V8 en krijgt de Discovery de 3.0-liter V6 uit de Jaguar F-Type . Hiermee verdwijnt de krachtigste variant van de Discovery, maar gelukkig evenaart het nieuwe motorblok ongeveer de prestaties van de vroegere V8. Een nieuwe automatische versnellingsbak is ook van de partij met, net als de nieuwe Cherokee, 9 versnellingen.

Verder toont Land Rover ook de Range Rover Sport Hybrid: een premium hybride SUV die een 3.0-liter SDV6 combineert met een elektromotor. Schakelen gebeurt via een achttraps automaat en het gecombineerd vermogen bedraagt 340 pk. Toch bleef het extra gewicht met 120 kg binnen de perken zodat de wagen in slechts 6,7 seconden naar 100 km/u sprint. De krachtpatser met 700 Nm (waarvan 170 elektrische Nm) zou een gemiddeld verbruik halen van 6,4 liter per 100 kilometer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...