Autosalon Frankfurt 2013 Live: Toyota

Toyota - Frankfurt 2013
Toyota wil in Frankfurt vooral bewijzen dat hybride rijden ook spannend kan zijn. En dat met een Yaris die over 420 pk beschikt!

Toyota moet al enige tijd een saai imago meesleuren. Niet zo lang geleden bracht het merk daar verandering in door met de GT86 op de proppen te komen, een méér dan geslaagde wagen met 200 pk op de achterwielen. Maar de hybrides die het merk produceert konden dat saaie imago daarmee nog niet van zich afgooien.

In de hoop dat in de toekomst wel te kunnen doen, toont Toyota hier in Frankfurt de Hybrid R Concept. Een compacte wagen op basis van de Toyota Yaris, maar dan wel met een aandrijflijn die een gecombineerd vermogen van maar liefst 420 (300 +120) pk levert en 420 Nm! Hiermee wil Toyota op termijn race-technologie op de baan brengen. Dat is op zich al verwonderlijk, nog verbazingwekkender is mogelijks het feit dat de 420 pk onder andere geleverd wordt door een 1.6 liter grote benzinemotor met behoorlijk wat turbokracht. Achteraan zit er per wiel één elektromotor.

Naast al dat krachtig conceptgeweld vinden we ook de Toyota Corolla terug. Deze Sedan krijgt onder meer LED-lampen en onderging een dieet, want met een gewicht van iets meer dan 1.300 kg kunnen we deze Corolla bezwaarlijk zwaarlijvig noemen. En jullie zullen het vermoedelijk al langs de weg gezien hebben of op de radio gehoord hebben: ook de Auris Hybrid Touring Sports staat op de stand van Toyota in Frankfurt, de eerste hybride break.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...