Autosalon Frankfurt 2013 Live: Mercedes

Autosalon Frankfurt 2013 Mercedes
Naar goede gewoonte hebben Duitse merken altijd dat beetje meer voor te stellen in Frankfurt. Zo ook Mercedes.

Eerst en vooral is er natuurlijk de Mercedes GLA. Een splinternieuwe en compacte SUV die verdacht veel wegheeft van de nieuwe A-Klasse en CLA. De twee laatstgenoemde modellen zijn een immens succes, dus van deze GLA verwachten we eigenlijk niets anders. De meest compacte motor is een 1.6 liter groot benzineblok met 156 pk, terwijl de zuinigste de GLA200 CDI is, met een verbruik van 4,3 liter per 100 km. En dat toch in combinatie met een vermogen van 136 pk. De GLA 250 krijgt maar liefst 211 pk in het vooronder en bereikt de kaap van 100 km/u in 6,5 seconden.

Naast al dat compacte geweld, is er aan de andere kant van de afmetingenhorizon iets groter terug te vinden: de nieuwe Mercedes S-Klasse. De S-Klasse op zich kennen we al een tijdje, de S63 AMG en de S500 Plug-in Hybrid zijn dan wel weer nieuw. De S63 AMG is dankzij zijn 5.5 liter groot V8-blok met twee turbo’s vooral krachtig (585 pk!), terwijl de Plug-in Hybrid met zijn 333 pk misschien wel iets minder vermogen biedt, maar dankzij zijn theoretische uitstoot van 75 gram CO2 per km toch een stuk milieuvriendelijker is.

Op technologisch gebied heeft Mercedes ook redelijk wat voor te stellen. We zien bijvoorbeeld een nieuwe versnellingsbak die maar liefst 9 verzetten krijgt aangemeten! Een zeventraps automaat is volgens Mercedes niet meer voldoende, dus pleurden ze er nog 2 extra in hun nieuwe versnellingsbak. Benieuwd hoe zacht die rijdt! Verder vinden we ook nog een E-Klasse terug die op gas rijdt, misschien iets minder relevant voor onze markt.

Last but not least onthult Mercedes in Frankfurt eindelijk de S-Klasse Coupe Concept. Momenteel nog zeer futuristisch – en sexy! – maar over enkele maanden zouden we al kennis moeten maken met een productiemodel. Met de S500 en 600 Coupe heb je niets te kort, de echte sportievelingen kijken toch per direct uit naar de AMG varianten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...