Autosalon Frankfurt 2013 Live: Maserati

Autosalon Frankfurt 2013 Maserati
Maserati toont in Frankfurt de Ghibli, een V6 diesel en zelfs een unieke Quattroporte!

Zoals velen ondertussen al weten is het een primeur voor Maserati om een dieselmotor vooraan één van hun luxewagens te lepelen. Niet dat er geen benzinemotoren beschikbaar zijn. Naast de 3.0-liter V6 dieselmotor heb je ook de keuze tussen twee varianten benzinemotoren uit de Quattroporte met 320 of 405 pk. Als je daarmee geen genoegen acht, is er ook een V8 benzinemotor beschikbaar. Handgeschakeld rijden zit er niet in aangezien alle motorisaties met een achttraps automaat komen.

Maserati laat je wel nog de keuze tussen achterwielaandrijving of vierwielaandrijving (Q4-systeem). Hierbij krijgen de achterwielen nog altijd voorrang, maar indien nodig worden de voorwielen ook in het gareel gebracht. De Ghibli is vooral een concurrent van de Mercedes E-Klasse, BMW 5-Reeks en de Audi A6. En dat zullen de Duisters geweten hebben. Hij ziet er luxueus uit, heeft bijzonder knappe looks en met de Maserati logo’s voor- en achteraan kan je nooit fout doen. Met zijn €65.000 is het geen koopje, maar je rijdt wel met een Maserati.

Naast de Ghibli is ook een gepersonaliseerde versie van de Quattroporte te bezichtigen: de Quattroporte Ermenegildo Zegna. Wat zoveel betekent als Tailor Made, maar dan in een chique jasje. De Quattroporte Ermenegildo Zegna komt uit een heel andere wereld. Je bent niet meer afhankelijk van het select kleurenpallet maar er gaan nieuwe werelden open waarbij je unieke Maserati kleuren ter beschikking krijgt. Ook speciale velgen horen daarbij en chromen accenten die je naar believen kan afstemmen op jouw maat. Uiteraard blijft het interieur niet achterwege en kan je nog dat tikkeltje meer van de Italiaanse wagenbouwer vragen. Motorisch verandert er jammer genoeg niets, maar met de V6 en V8 benzineblokken afkomstig van bij Ferrari mag je zeker ook niet klagen. Met een vermogen van 400 tot 520 pk heb je ruim de keuze.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...