Autosalon Frankfurt 2013 Live: Lamborghini

Autosalon Frankfurt 2013 Lamborghini
Geen Veneno Roadster, geen Gallardo opvolger/concept maar wel een zoveelste Gallardo actiemodelletje op de stand van Lamborghini.

Frankfurt is een internationaal gewaardeerd Autosalon en zeker de Duitse merken pakken hier steeds bigger & better uit. Het Italiaanse Lamborghini mag dan wel eigendom zijn van de Volkswagen Group, echt sterk uitpakken doen ze hier niet. De gemiddelde Lamborghini dealer/koper/fanboy zal hier uiteraard niet van wakker liggen, maar we zouden zo graag de opvolger van de Gallardo eens te zien krijgen.

In ruil maken we kennis met de Squadra Corsa racedivisie van de sympathieke Italianen uit Sant’ Agata. Die omvatten vanaf heden alle evenementen waarmee je met Lambo’s het circuit op gaat, maar dat is ook enkel weggelegd voor de vermogende racepiloten onder ons. Ter ere van die divisie zag de Gallardo LP570-4 Squadra Corse het levenslicht en belichaamt een circuitwagen waarmee je op de openbare weg mag. Met prestatiecijfers als 570 pk voor de vier wielen, een sprinttijd van 3,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en een begrensde topsnelheid van 320 km/u kan je bijzonder veel sympathie kweken bij petrolheads, terwijl dat de gigantische spoiler achteraan bij iedereen duidelijk maakt dat je een racepiloot bent.

Kostprijs van al dit moois dat slechts in 4 kleuren komt ligt rond de 191.100 euro zonder taksen noch belastingen, maar gelukkig krijg je er wel wat voor terug. De zoveelste variant van de Lamborghini Gallardo lijkt misschien weinig nieuws te bevatten, maar dat zal de toekomstige eigenaars worst wezen. Wij blijven vooral uitkijken naar een opvolger voor de woeste V10 Stier!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...