Autosalon Frankfurt 2013 Live: Jeep

Autosalon Frankfurt 2013 Jeep
Benieuwd wat Jeep in petto heeft voor Frankfurt 2013?

Jeep staat te pronken met hun gloednieuwe Cherokee. Hun luxe terreinwagen werd officieel voorgesteld in New York, maar staat nu ook op Europese bodem. Hij valt op met zijn controversiële looks, het wordt dus even wennen. De nieuwe Cherokee steunt op hetzelfde platform als de Dodge Dart. En dat heeft zo zijn voordelen, hij verliest 181 kg in vergelijking met zijn voorganger. En niet alleen met de looks van Cherokee verbaast Jeep de autowereld, ook de automaat met 9 voorwaartse versnellingen zijn het onderwerp van menig autoliefhebbers. Onder de motorkap zijn verschillende motorisaties te vinden. Je hebt de keuze tussen een 2.4-liter viercilinder met 184 pk en een 3.2-liter V6 Pentastar met een vermogen van 267 pk en 316 Nm koppel. De vierwielaandrijving wordt aangeboden met die mogelijke varianten: de Active Drive I, II en Active Drive Lock. Deze laatste is standaard te vinden op de Cherokee Trailhawk.

Verder heeft Jeep een exclusieve Polar Edition van de Wrangler klaar voor Europa. De wagen wordt als twee- of vierdeurs verkocht en krijgt onder de motorkap een 2.8-liter turbodiesel met 200 pk en 460 Nm koppel. Ook de V6 Pentastar is echter verkrijgbaar, althans uitsluitend met automaat. Uiterlijk valt de Wrangler Polar Edition vooral op door zijn Hydra Blue exterieurkleur en zijn zwarte 18-inch velgen. Een leuk detail zijn ook de coördinaten van Vostok, Antarctica (78°S – 106° E) op de wagen, immers de plaats die nog steeds het record van allerkoudste temperatuur optekent: -98,2 graden Celsius.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...