Autosalon Frankfurt 2013 Live: Audi

Audi - Frankfurt 2013 - Audi Sport Quattro Concept
Wat valt er allemaal te beleven bij Audi in Frankfurt?

Zoals we al eerder aankondigden, heeft Audi de A3 Sedan officieel voorgesteld op het autosalon van New York. Nu, op het autosalon van Frankfurt, is hij klaar om de bestelbon op te gaan. Bovendien wordt hij vergezeld van de A3 Cabrio. Hij is beschikbaar met 3 verschillende motorisaties: een 1.4-liter TFSI met 140 pk, een 1.8-liter TFSI met 180 pk en een 2.0-liter dieselmotor met 150 pk. De S3 sedan blijft met 300 pk de absolute topper.

Niet alleen de kleintjes staan bij Audi te pronken, ook de nieuwe Audi A8 en S8 zijn van de partij. Als je op zoek bent naar een compleet nieuwe A8 zal je echter op je honger blijven zitten. De Audi A8 blijft trouw aan dezelfde afmetingen, enkel de A8L groeit een indrukwekkende 13 centimeter. De grille onderging een lichte wijziging heeft en verder innoveert Audi door LED matrixlichten te installeren. Hierdoor wordt de verlichting ten alle tijden geoptimaliseerd op basis van een sensor en de navigatie.

De motoren zijn verder allemaal wat krachtiger en tegelijkertijd zuiniger geworden. De bekendste blijven uiteraard de 3.0 TFSI (V6) en de 4.0 TFSI (V8) benzinevarianten met respectievelijk 310 pk en 435 pk. Aan de dieselzijde vinden we een 3.0 TDI met 260 pk en een 4.2 TDI met 385 pk én een niet te missen 850 Nm koppel. Binnenin blijft alles, alweer hetzelfde. Enkel de multimedia is terug up-to-date gebracht. De Audi S8 ondergaat dezelfde facelift als de standaard A8.

Tot slot bracht Audi ook twee concepten mee: een vernieuwde versie van de Sport Quattro Concept met 700 hybride pk’s en als grote verrassing de Nanuk Quattro Concept die een reusachtige 5.0-liter V10 TDI kreeg ingelepeld. Deze levert dan weer 544 reguliere pk’s en ondanks zijn gewicht van 1.900 kilogram sprint de Nanuk Quattro in slechts 3,8 seconden naar de honderd, amper een tiende trager dan de Quattro concept.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...