Autosalon Frankfurt 2013 Live: Skoda

Autosalon Frankfurt 2013 SKODA
De grootste aandachtstrekker op de stand van Skoda in Frankfurt is misschien wel de nieuwe Rapid Spaceback.

Gezien een sedan niet zo populair is in bepaalde delen van Europa, besliste Skoda maar meteen om ook een hatchback van de Rapid te lanceren. Frontaal merk je maar weinig verschillen, maar eens je je naar de achterzijde van de Spaceback begeeft, merk je natuurlijk andere C- en D-stijlen plus een extra zijruit. Een must ter onderscheiding is ook het optionele panoramische glazen dak, dat doorloopt van de voorruit tot de achterruit. In tegenstelling tot wat je zou verwachten is er wel minder bagageruimte in vergelijking met de sedan: 415 liter in plaats van 550 liter. De wagen is dan ook 18 centimeter korter. Motoren zijn dezelfde als die van de reguliere Rapid, waaronder de GreenLine diesel met 90 pk en een CO2-uitstoot van amper 99 gram per kilometer.

Verder krijgt de populaire en tegelijk excentrieke Yeti een facelift met sportievere voorbumper en optioneel bi-xenon koplampen. De achterzijde werd ook licht hertekend en voortaan is de kleine Skoda SUV beschikbaar onder twee gedaanten: één voor de stad, één voor het lichte off-road werk. Al blijft de bodemvrijheid gelijk, de zwarte bumpers en beschermende zijstrips onderscheiden de ene van de andere.

Tot slot niet te vergeten is de gepeperde versie van de nieuwe Octavia: de Octavia RS en de Octavia Combi RS. Welke voortaan zowel als diesel als benzine beschikbaar is: er is keuze uit een 2.0-liter TSI met 220 pk en een 2.0-liter TDI met 184 pk. Motoren die we natuurlijk kennen uit de Golf GTI en Golf GTD, maar in de Skoda een sprint van 0-100 km/u in respectievelijk 7 en 8,1 seconden mogelijk maken. De benzinepret eindigt bij 248 km/u, de dieselpret bij 232 km/u. Visueel onderscheidt de RS zich natuurlijk door middel van het gekende bumper- en velgenwerk. RS-logo’s en een sportiever interieur mochten evenmin ontbreken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...