Autosalon Frankfurt 2013 Live: Kia

Kia - Frankfurt 2013
Naast een nieuwe Soul vinden we ook nog de leuke Niro Concept, een Rio op LPG en een facelift voor de Optima op de stand van Kia.

De Kia Soul was in onze contreien niet de meest populaire crossover, maar misschien was hij iets te vroeg gelanceerd in het populaire segment. Met het vernieuwde ontwerp van de Soul moet het wel lukken voor de sympathieke Koreanen van Kia. De motoren blijven allemaal op post, toch werden ze allemaal wat aangescherpt om zuiniger en efficiënter voor de dag te komen. Ook het interieur kreeg een volwaardige upgrade, met de Track’ster Concept als basis kon het bijna niet meer mislopen.

Nog meer informatie zullen we krijgen tegen de lente van 2014 wanneer we de vernieuwde Kia Soul mogen aanschouwen in de showrooms. Die zal vergezeld worden door de kleine Rio die nu een LPG tank van 27 liter meekrijgt, al is de populariteit in België daarvoor niet al te groot. Ook de recent getest Kia Optima en zijn Hybrid variant een milde facelift. Naar goede gewoonte bij Kia verwelkomen we ook terug een leuk concept. De Niro moet een toekomstige stadswagen symboliseren in het B-segment, we spreken hier dus over nog een nieuwe speler binnen het populaire crossover gamma!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...