Autosalon Frankfurt 2013 Live: Honda

Frankfurt 2013 - Honda
Sportieve hoogdagen op de stand bij Honda, zonder het praktische uit het oog verliezen!

De Honda Civic kreeg laatstleden een nieuwe variant: een praktische Tourer met maar liefst 624 bagageruimte. Met de zetels plat en slechts 1 passagier kan daar nog een 1.000 liter extra bij, de fervente Ikea-shoppers weten nu waar ze moeten zijn. Qua motoren loopt het vrij gelijk met de Civic hatchback, zo krijgen we een 1.6-liter diesel met 120 pk. Met een benzinemotor kan je zelfs kiezen uit een 1.8-liter VTEC met 142 pk en 174 met een handbak of met een automaat!

Naast dit praktisch wonder met bijzonder strakke lijnen vinden we ook nog een resem sportievelingen bij Honda. Zo krijgen we terug een NSX Concept te zien met lichte wijzingen ten opzichte van hetgeen we in Genève zagen. Een concrete planning voor een productie is er nog steeds niet, maar Honda moet en zal dit decennium een nieuwe sportieve coupe bouwen. Waar zagen we dat nog?

Daarnaast staat er ook een Civic WTCC wagen op de stand, Honda gaat namelijk terug racen in het World Touring Car Championship. Ook vinden we een McLaren MP4/4 F1 uit 1988 wagen op de stand. Op het eerste zicht een foutje, maar Honda trekt terug richting de Formule 1 in een gezamenlijk project met McLaren. Die samenwerking zorgen 25 jaar geleden voor maar liefst 15 overwinningen op 16 racen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...