Autosalon Frankfurt 2013 Live: Ford

Ford - Frankfurt 2013
Ford toont in Frankfurt de voorbode van de nieuwe S-Max.

Het is al een tijdje stil aan Ford-kant. Naast de hete Ford Focus ST en Fiesta ST zagen we niet veel nieuws van de Blauwe Ovaal. De komst van de nieuwe Mondeo is zo bijvoorbeeld broodnodig, maar laat helaas nog op zich wachten tot 2014. Hij staat wel te pronken als hybride op de stand in Frankfurt.

Maar om te bewijzen dat Ford ondanks de moeilijke tijden die het meemaakte niet heeft stilgezeten, toont de constructeur in Frankfurt de voorbode van de nieuwe S-Max. Deze zag er altijd al vrij sportief uit voor een monovolume en rijdt ook als een van de scherpste, maar het kan duidelijk nog steeds strakker. De snoet weerspiegelt het recentste familiegezicht en het spoor werd op het eerste zicht nog iets breder. Knap zijn ook de zo goed als frameloze C-stijlen, die hopelijk het productiestadium halen.

Binnenin slaat Ford duidelijk de goede weg in en zien we een uiterst knap interieur zonder overdaad aan knoppen. Allemaal heel clean, en de zetels met geïntegreerde hoofdsteun mogen ook wel van de lijn rollen als het ons betreft. Onder de motorkap komt onder andere een 1.5-liter EcoBoost met net geen 180 pk en 240 Nm koppel, maar natuurlijk zullen ook meer koppelkrachtige diesels het gamma aanvullen.

Naast de S-Max vinden we ook de Ford EcoSport Limited terug en de Vignale, eigenlijk een verheven nieuwe Mondeo. Maar ook alle andere gekende modellen uit de Ford-catalogus zijn terug te vinden in Frankfurt. De Fiesta (ST), Focus (ST), Focus EcoBoost met 99 gram CO2-uitstoot, de Ford Kuga… ga zo maar door. Tot slot staan ook de C-Max Energi en Ford Focus Electric in maagdelijk wit de aandacht te stelen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...