Autosalon Frankfurt 2013 Live: Bugatti

Autosalon Frankfurt 2013 Bugatti
Na de eerste Legends Veyron haalt Bugatti op het Autosalon van Frankfurt het doek van de Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti.

En daarmee is ongeveer ook zo alles gezegd, al kunnen we blijven schrijven over deze immens sterke hypercar van Bugatti. Om de oudste zoon van wijlen Etoire Bugatti én de createur van de prachtige Type 57SC Atlantic, tot op vandaag de dag een van de duurste Veyrons ter wereld. Net zoals de vorige editie die opgedragen werd aan Jean-Pierre Wimille komen er slechts 3 exemplaren in deze configuratie, wonderbaarlijk genoeg gaven de Fransen zelfs het prijskaartje mee.

Minstens 2,28 miljoen euro moet je betalen, zonder taksen en belastingen om een Legendarische Bugatti Veyron te rijden. Of ze met deze zesdelige reeks de resterende 60 Grand Sports sneller kunnen slijten is nog maar de vraag, maar rijken willen nu eenmaal graag uniek zijn. De Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti komt met een donkerzwart koetswerkkleur en unieke velgen. Voor diverse accenten in de grille werd er gebruik gemaakt van platina en de signature van de Jean zelf vind je terug op de tankknop en het interieur. Motorisch blijft alles bij het oude, maar liefst 1.200 pk die je in staat stellen om de kaap van 400 km/u te overschrijden, terwijl je dakloos in 2,5 seconden alreeds 100 km/u kan aantikken.

Om nieuwe klanten niet te verplichten een Legends Bugatti Veyron te kopen, is er ook nog een gewone Grand Sport Vitesse aanwezig. Uitgevoerd in het bijzonder strak geblonken aluminium met een contrasterend lichtbruin interieur. Zelfde prestaties als het zwarte exemplaar aan een sterk verminderde prijs, wij zouden het dus wel weten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...