Autosalon Frankfurt 2013 Live: BMW

Autosalon Frankfurt 2013 - BMW - i8 - i3 - x5 - 4-reeks - 5-reeks facelift
De meeste nieuwigheden vinden we dit jaar in Frankfurt op het eerste zicht bij BMW .

Frankfurt 2013 is voor BMW een mijlpaal, zeg maar het begin van de toekomst. De Duitsers stellen er immers zowel de productieversie van de i3 voor als de i8, de eerste volledig elektrische wagens uit München. De kleine i3 heeft alles in huis om de massa tot in de puntjes te verwennen, de i8 is een exclusief maar ecologisch verantwoord speeltje voor de meer vermogenden onder ons.

Voor de i8 zal je in België vanaf de lente à zomer 2014 immers rond de 120.000 euro moeten neertellen, maar je krijgt er dan ook heel wat exclusiefs voor terug. De 1.490 kg wegende plug-in hybride is met zijn gecombineerde vermogen van 362 pk gewoonweg dé sportwagen van de toekomst. De 1.5-liter driecilinder levert 231 pk, de elektromotor 131 pk. Sprinten van 0-100 km/u gaat reeds in 4,4 seconden, terwijl de i8 ook 35 km volledig elektrisch kan rijden. Gebruik je hem als hybride, dan heb je genoeg aan slechts 2,5 liter per 100 kilometer. En ja, de i8 ziet er bovendien ook verdomd sexy uit!

De M4 Concept liet BMW thuis, maar we krijgen wel eindelijk de BMW 4-Reeks te zien. Deze konden we al eerder als concept bewonderen, maar is nu ook volledig klaar en rolt ondertussen al van de band. Binnenkort kunnen jullie hem dus in het straatbeeld spotten, met of zonder M Performance pakketje. Motoren gaan van de 420d met 184 pk tot de 435i met 306 pk. Deze sprint met xDrive in minder dan 5 seconden naar 100 km/u! Een topdiesel met 313 pk en 630 Nm is ook in de maak en zal als 435d Coupé verkocht worden.

En we zijn nog lang niet rond. Sommigen onder jullie zagen hem misschien al in Knokke deze zomer, maar in Frankfurt staat ook de facelift van de 5-Reeks Berline, 5-Reeks Touring & 5-Reeks GT. De verplichte opfrissing met ietwat andere bumpers en standaard Xenon koplampen in elke wagen. De Gran Turismo heeft 60 liter extra bagageruimte en elke 5-Reeks variant is voortaan beschikbaar als Luxury Line, Modern Line of M Sport. Belangrijk is ook de nieuwe instapper: de 518d heeft143 pk en tekent een gemiddeld verbruik op van slechts 4,5 liter, een geboren lease-topper. Mag het wat meer zijn, dan is er ook een V8 met 450 pk of de M550d xDrive met 381 pk.

Tot slot staat ook de gloednieuwe BMW X5 op de stand, een model dat in ons land vanaf zijn lancering een waar succes is geworden. Benieuwd of de nieuwkomer met zijn imposante grille het even goed doet. Achteraan is het even wennen, maar qua rijervaring zou dit (op de Porsche Cayenne na) nog steeds de sportiefste in zijn soort moeten zijn. Net als bij de nieuwe 5-Reeks zijn alle motoren conform de naderende EU6-norm. De lancering staat gepland voor november dit jaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...