Officieel: Volkswagen Golf Sportsvan concept

Volkswagen Golf Sportsvan
Volkswagen toont in Frankfurt de voorbode van de nieuwe Golf Plus.

De productieversie was blijkbaar nog niet op tijd af, maar in Frankfurt wil Volkswagen ons alvast een voorbode van de Golf Plus voorschotelen onder de vorm van de Golf Sportsvan Concept. De compacte minivan is 134 mm langer dan de vorige Golf Plus en 83 mm langer dan de vijfdeurs Golf hatchback. Bovendien werd de wielbasis met 48 mm verlengd en kwam de daklijn 126 mm hoger te liggen. Tot slot werd ook in de breedte 8 mm gewonnen om extra veel ruimte te bieden aan alle passagiers.

Een minivan heeft natuurlijk ook een voldoende grote koffer nodig en daarom groeide deze met 74 liter ten opzichte van zijn voorganger. Achter de 60:40 neerklapbare achterbank is nu plaats voor 498 liter. Bovendien kan je deze naar voren schuiven om nog eens 180 mm of 87 liter extra vrij te maken. De voorste passagiersstoel kan ook volledig weggeklapt worden zodat voorwerpen tot 2.484 mm de Golf Sportsvan binnenkunnen.

Onder de motorkap van de wagen is plaats voor een zestal motoren met vermogens tussen de 85 pk en 150 pk. De boomknuffelaar onder hen is de 1.6-liter TDI BlueMotion met 110 pk, die het verbruik tot slechts 3,7 liter per 100 kilometer beperkt. Bij de inschrijving moet je rekening houden met een CO2-uitstoot van 95 g/km.

Tot slot werden ook heel wat veiligheids- en assistentiesystemen in de wagen gestouwd. Blind Spot Monitor, Rear Traffic Alert, Adaptive Cruise Control, City Emergency Braking, Lane-keeping assistant en Emergency Braking Function, het zijn er maar enkele uit de waslijst. Klinkt allemaal dus vrij productieklaar, maar Volkswagen wil blijkbaar toch nog eventjes wachten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...