Officieel: Jaguar C-X17 Concept

Jaguar C-X17 Concept
Na enkele lekken onthult Jaguar officieel de C-X17 Concept.

Jaguar komt met een SUV, dat was al eventjes geen verrassing meer. We zagen al twee foto’s, maar aan de vooravond van het Autosalon van Frankfurt toont Jaguar het totale plaatje. Met achterlichten van de F-Type, LED-koplampen, een typische Jaguar-grille en 23-inch lichtmetalen velgen trekt hij ook meteen de aandacht. En dan spraken we nog niet over het Caesium Blue exterieurkleurtje.

Binnenin is plek voor vier personen en vinden we een mooi tweekleurig lederen interieur terug met hier en daar wat aluminium en geanodiseerd metalen accenten. De middenconsole loopt door naar achter en kreeg een futuristisch infotainment systeem ingebouwd. Audio wordt zoals vaker bij Jaguar voorzien door Meridian.

Onder al dat luxueuze vertoon schuilt de volledig nieuwe aluminium monocoque architectuur genaamd iQ[A], het platform dat specifiek ontwikkeld werd door Jaguar: lichtgewicht, enorm sterk en ook extreem stijf. Bovendien is het platform bruikbaar voor eveneens een nieuwe sedan die in 2015 zal debuteren. Motoren voor de SUV kregen we nog niet, maar de nieuwe sedan zal een variëteit aan vermogens krijgen met een zekere R-versie die meer dan 300 km/u zal behalen. Qua CO2-uitstoot wordt dan weer gesproken over slechts 100 g/km. Hybride spul vermoeden we.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...