Officieel: Audi A3 Cabrio


Audi heeft de doeken van de Audi A3 gehaald!

Begin volgende week debuteert deze Audi A3 Cabrio op de IAA te Frankfurt. In vergelijking met zijn voorganger is het nieuwe model wat gegroeid in proporties. Hij is nu 4,42 meter lang in plaats van 4,24 meter. Ook in de breedte mag het allemaal wat meer zijn met een toename van 20 mm. De wielbasis werd ook verlengd van 2,58 meter naar 2,60 meter, daartegenover is de hoogte wat gereduceerd en is hij 15 mm lager dan de vorige Audi A3 Cabrio. Al deze wijzigingen resulteren erin dat er meer plaats vrijkomt voor de passagiers achteraan en dat ook de bagageruimte met 60 liter toenam. En ondanks de auto groter, langer en breder werd, is hij toch 50 kg afgevallen.

De Cabrio komt met een soft-top die geopend of gesloten kan worden in minder dan 18 seconden. En dit tot en met snelheden van 50 km/u. Als je bereid ben iets meer geld te spenderen kan je ook de “acoustic top” aanvinken als optie. Deze heeft een dikkere schuimlaag binnenin om zo het geluid in de auto te verminderen. De nieuwe Audi A3 Cabrio zal, zoals we eerder al zeiden, beschikbaar zijn met een 1.4 TFSI die goed is voor zo’n 140 pk en een 1.8 TFSI met zo’n 180 pk. Momenteel is er maar één dieselmotor beschikbaar, een 2.0 TDI met 150 pk. Later, zal de Audi A3 Cabrio ook een 1.6 TDI motor krijgen. Ook de 300 pk sterke 2.0 TFSI wordt realiteit in de S3 Cabrio. De nieuwe A3 Cabrio is gepland om de markt te betreden deze lente en heeft een basisprijs van €31.700. Hieronder vinden jullie een korte presentatie!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...