Teaser: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Legend Edition


Een hele mond vol voor een heel bijzondere wagen.

Stilletjes heeft Bugatti een eerste ‘foto’ de wijde wereld ingestuurd van hun nieuwe Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Legend Edition. Inderdaad, alweer een nieuw, speciaal model van de Veyron. Het lijkt haast of ze niets anders doen bij het exclusieve kind van de Volkswagen groep. Bugatti doet niet veel moeite om informatie over hun nieuwe creatie te verspreiden en daardoor is het ook vrij stil rond de Legend Edition. Maar gelukkig losten ze toch wat details en verklapten ze dat er in totaal 6 verschillende Legend Edition’s zouden gemaakt worden. Deze zouden beroemde namen zoals Ettore Bugatti, de oprichter van het merk, eren daar zij een grote rol speelden in het groot maken van het merk. De Jean-Pierre Wimille was eerder al de eerste in het rijtje

Er is dus weinig bekend over verdere informatie maar het staat vast dat deze Legend Edition een 8.0-liter W16 krijgt met vier turbo’s die samen goed zijn voor 1.200 pk en 1.500 Nm. Hij zal in staat zijn om te accelereren naar de 100 in slecht 2,6 seconden om vervolgens een topsnelheid te bereiken van 408 km/u. Zelfs met het dak naar beneden. Voorlopig weten we nog niks over de prijs of beschikbaarheid, maar elke Legend Edition zal beperkt worden tot drie stuks.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...