Gespot: Mercedes-Benz S-klasse ELWB


Geen Long Wheelbase maar Extra Long Wheelbase!

De extra lange versie van de S-Klasse is gespot tijdens zijn testrit op de Nordshleife voorafgaand aan zijn mogelijk debuut volgend jaar. Waar we dit model moeten plaatsen in het gamma is nog even onduidelijk. Mercedes gaf alvast aan dat hij gesitueerd zou zijn tussen het hedendaagse Long Wheelbase model en de aanstaande Pullman. De Long Wheelbase is vandaag de dag al te koop en is 5.246 mm lang. De extra lange versie wordt gigantisch en zal maar liefst 200 mm groeien ten opzichte van de Long Wheelbase. Hij behoudt wel de 2+2 schikking, zo kunnen alle passagiers extra van alle comfort, ruimte en luxe genieten.

De derde zijruit is normaal gezien bevestigd aan de achterdeuren, zowel bij de normale S-Klasse als bij de LWB is dit het geval. Om de ELWB duidelijk te onderscheiden van zijn kleinere broertjes is de derde zijruit na de achterdeuren bevestigd. Zo is het discreet opvallend dat je niet met een LWB rijdt maar met de ELWB. Ook optisch oogt de ELWB enorm en is het niet moeilijk om deze mastodont te onderscheiden van de rest.

Hoewel hij bijna 5.500 mm lang wordt is hij nog steeds niet de langste S-Klasse uit het gamma. Die eer is voorbehouden voor de Mercedes-Benz Pullman. De Pullman zou de plaats moeten invullen van het failliete Maybach. Deze zou nog langer worden dan de S-Klasse ELWB. Er wordt gezegd dat hij maar liefst 6.000 mm zou worden en een 2+2+2 schikking zou krijgen. In China, waar alles een beetje groter mag, zullen ze op het puntje van hun stoel zitten. En we geven ze geen ongelijk! (Via:WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...