Officieel: Toyota Yaris Hybrid-R Concept

Toyota Yaris Hybrid-R Concept
Toyota lost alle details over de Yaris Hybrid-R Concept!

We zagen al teasers, maar nu lost Toyota ook alle details van de kleine Yaris scheurraket! De Hybrid-R Concept beschikt over een 1.6-liter turbo met maar liefst 300 pk en 420 Nm, volledig afgezet op de voorwielen. Maar dat is niet alles, elk achterwiel krijgt immers nog een 60 pk sterke elektromotor mee. In track-modus beschikt deze Yaris gedurende vijf seconden zo over een gecombineerd vermogen van maar liefst 420 pk. Geef hem vleugels en hij gaat vliegen!

Naast de twee elektromotoren wist Toyota er ook nog een te verstoppen tussen de benzine krachtbron en de sequentiële zestraps transmissie. Deze werkt niet alleen tijdens de versnelling, maar ook tijdens het vertragen om een super condensator van energie te voorzien. Alleen wordt deze derde elektromotor pas ingeschakeld wanneer de grip van de voorste wielen doorbroken is, als een soort tractiecontrole die koppel als elektrische energie naar de achteras stuurt. Zijn jullie nog mee?

Het uiterlijk is iets makkelijker te begrijpen: 18-inch TRD lichtmetalen velgen met 225/40 Michelin Pilot Sport cup banden, geperforeerde remschijven met zes zuigers vooraan, een agressieve grille met blauwe accenten en een subtiele achterspoiler onderscheiden hem van de Yaris voor gepensioneerden. Binnenin werden de GT86-pedalen gemonteerd, krijg je tweekleurige Recaro kuipstoelen en een Alcantara sportstuurtje. Daarop heb je naast een Track-modus knop ook een Road-modus, die het vermogen van de benzinemotor vermindert en zo het verbruik en de CO2-uitstoot verlaagt. Een Toyota moet immers ecologisch verantwoord blijven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...