Officieel: Mercedes CLA 45 AMG Racing Series Concept

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Racing Series + CLA 250 Sports
Mercedes meent het met de populaire CLA en gaat ermee het circuit op!

Mercedes is een van de grootste Duitse exportproducten en kan dus niet uitblijven met diverse bijzonderheden ter ere van het komende Autosalon van Frankfurt. Naast een conceptmodel van een CLA45 AMG Racing Series komt ook de meer down to earth CLA 250 Sports in de orderboeken.

Mercedes is al sinds jaar en dag aanwezig in diverse motorsportkampioenschappen en aan deze CLA 45 Racing Series te zien menen ze het ook met deze modieuze vierdeursminicoupé. Naast enkele foto’s via de officiële Mercedes’ Facebook pagina bleef extra informatie uit, we verwachten pas meer informatie in Frankfurt. Motorisch rekenen we op de 2.0-liter viercilinder die we eerder konden proeven in de A45 AMG, uiteraard kan er hier door wat te sleutelen een raceblok uit voortvloeien. Visueel krijgen we ook iets meer wat we momenteel gewoon zijn, zo kreeg de CLA45 Racing Series een aangepaste voorbumper, wijde sideskirts en een reusachtige spoiler achteraan. Zoals het een echte circuitwagen betaamt werd het interieur volledig gestript en terug opgebouwd in race spec: kuipzetels, een gordelharnas en een stuurwiel met specifieke racecontrollers.

Iets normaler lijkt ons de nieuwe CLA 250 Sports motorisatie. Net zoals bij de A-Klasse is die versie de krachtigste variant binnen het normale gamma. Hier vinden we ook diezelfde viercilinder met 2 liter longinhoud terug, goed voor 210 pk en 350 Nm koppel. Zelf schakelen zit er niet in, dat neemt de 7G automaat voor zijn rekening. Je kan deze sportieve ziel herkennen aan onder meer de dikke AMG velgen en een subtiele rode voorlip. Binnen krijgen we ook een hoop koolstofvezel en rode stiksels, sportiviteit is dan ook het sleutelwoord voor deze CLA 250 Sports.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...