Officieel: Jeep Wrangler Polar

Jeep Wrangler Polar Edition
Twee jaar geleden kregen we de Jeep Wrangler Arctic, de beursvloer van Frankfurt maakt plaats voor de Jeep Wrangler Polar.

Een Jeep Wrangler is leuk en op zich al vrij zeldzaam in het Belgische straatbeeld, het wordt natuurlijk nog exclusiever met een Polar Limited Edition. Met het Hydro Blue koetswerkkleur moet je geen probleem hebben om op te vallen en ook de unieke zwarte 18-inch velgen schreeuwen om aandacht. Naast wat Mopar accessoires plaatste Jeep de coördinaten van Vostok, Antarctica (78°S – 106° E) op de wagen, immers de plaats die nog steeds het record van allerkoudste temperatuur optekent: -98,2 graden Celsius. Op dat moment haal je je edele delen best niet meer buiten voor een kleine pitstop.

De Jeep Wrangler Polar Edition zal exclusief in Europa verkocht worden als tweedeurs of vierdeurs met onder de motorkap een 2.8-liter CRD turbodiesel. Het vermogen van deze zelfontbrander bedraagt 200 pk bij 3.600 toeren, terwijl het koppel van 460 Nm tussen 1.600 en 2.600 toeren voor een terreinridder als deze natuurlijk nog iets belangrijker blijft. Dit zijn wel de cijfertjes voor de vijftraps automaat, want gelinkt aan de manuele zesbak krijg je ‘slechts’ 410 Nm. Tot slot is er ook een 3.6-liter V6 met 284 pk en 347 Nm, die standaard en uitsluitend met de automaat geleverd wordt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...