Officieel: Audi Sport Quattro Concept

Officieel: Audi Sport Quattro Concept
Audi wil nog steeds een waardig opvolger voor de Ur Quattro en brengt de Sport Quattro Concept mee naar Frankfurt!

Mocht het je allemaal wat bekend voorkomen, Audi had enkele jaren geleden al eens een prachtig concept gebouwd, maar toen was het niet het juiste moment om het tot leven te brengen. Met deze remake moet het wel lukken, de wagen lijkt immers bijzonder productierijp. In 2014 bestaat de quattro afdeling van Audi maar liefst 30 jaar en geen betere manier om dat heugelijk feit te vieren!

Vooraan bemerken we een nieuwe – reusachtige – hexagonale grille vergezeld door grote luchthappers. De 21″ velgen zijn misschien net een tikkeltje overdreven en de achterzijde heeft wat weg van een Aston Martin DB9, maar het interieur is dan weer beeldig. Als Audi een concept uitbrengt, schuwen ze het gebruik van nieuwe en exotische materialen ook nooit, vandaar dat de Sport Quattro Concept grotendeels uit CFRP (carbon fiber reinforced polymer) en aluminium werd opgetrokken.

Met een laadvermogen van 300 liter is het ook nog eens een praktisch concept, al lijkt dat op het eerste zicht minder van belang. De aandrijving is dat wél en komt met de bekende 4.0-liter V8 TFSI met 2 turbo’s met 560 pk die we in de hogere VAG regionen tegenkomen. Daarnaast krijgt de Sport Quattro Concept nog eens 140 elektrische pk’s waardoor het geheel uiteindelijk toch mooi afklopt op een aanzienlijke 700 pk. Hierdoor is een topsnelheid van 305 km/u mogelijk, terwijl er slechts 3,7 seconden nodig zijn om vanuit stilstand naar het eerste honderdtal te geraken. Dat allemaal met een verbruik van slechts 2,5 liter benzine en een CO2 uitstoot van amper 59 g/km.

Klinkt bijna allemaal te mooi om waar te zijn, al krijgt een concept natuurlijk iets meer vrijheid dan een productiemodel. Of Audi nu daadwerkelijk eens een waardige opvolger gaat brengen voor de oude Quattro, is nog niet geweten. Mochten ze de plannen toch nog opbergen, hebben ze anderszijds al meteen een mooie basis voor de komende generatie A5. Meer informatie en live foto’s volgen van op het Autosalon van Frankfurt!

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Audi Sport Quattro Concept"

  1. mrnix 04-09-2013 om 14:15

    Dat zou dan direct ok een R8 killer worden :p

  2. kristofl 04-09-2013 om 22:25

    Een ‘muscle-car’ van audi. Hoekig, robust, in de USA zullen ze deze graag zien! 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...