Videoteaser: BMW i8 debuteert op 10 september

Videoteaser: BMW i8 debuteert op 10 september
De heren van BMW i houden wel van wat spanning, met nog een week te gaan voor de i8 lancering komen ze nu met een weinig verhelderende teaservideo!

Met de i3 lanceerde de Duitse constructeur de eerste elektrische wagen, maar BMW zou BMW niet zijn mochten ze niet per direct focussen op een meer sportievere bolide. Die komt binnenkort onder de i8 noemer, we zagen hem al meermaals verschijnen in concepttrim of op het witte doek bij Tom Cruise in Mission Impossible 4. Maar volgende week zal BMW hem echt onthullen en een dag later mogen we het productiemodel al bezichtigen op het Autosalon van Frankfurt.

Om de buzz voldoende levendig te houden, kregen we het voorbije jaar al heel wat informatie en beelden van BMW. Daarnaast wist een oplettende landgenoot zelfs een testexemplaar te spotten in Brussel. BMW i wil duidelijk niets aan het toeval overlaten. Motorisch krijgt de BMW i8 een 1.5-liter grote driecilinder aangemeten met 228 pk die per direct naar de achterwielen vloeien. Daarboven stuurt een elektromotor nog eens 129 pk naar de voorwielen. Daarmee zou de 1.490 kg wegende sportwagen in 4,3 seconden voorbij de grens van 100 km/u geraken.

De focus voor BMW i ligt nu wel even op de productiestart van de i3’s, dus de eerste i8’s zouden pas volgend jaar tegen de zomer geleverd worden aan de early adopters. Over een prijs houdt BMW de lippen nog stijf op elkaar, maar hopelijk krijgen we die informatie mee van op de beursvloer in Frankfurt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...