Officieel: Bentley Continental GT(C) S

Officieel: Bentley Continental GT(C) S
Voor wie de Continental GT en GTC toch nog wat te min vindt, heeft Bentley nu een extra sportieve S in het gamma.

Standaard krijgen de Continental GT Coupe en GTC maar liefst 500 pk en 660 Nm uit de bekende 4.0-liter V8, die we ook kennen uit de RS6 en RS7 van Audi. Maar met de Continental GT en GTC S kan het nu nog beter, de pk’s lopen immers op tot 521 stuks en ook het koppel stijgt tot 680 Nm.

Hierdoor zakt de sprintsnelheid van de Bentley Continental GT met 0,3 seconden om vanuit stilstand tot aan 100 km/u te geraken, je doet er voortaan slechts 4,5 seconden over. Ook de topsnelheid stijgt van 303 tot 309 km/u! De Convertibele is iets zwaarder en moet het daardoor stellen met een sprintsnelheid van 4,7 seconden en ‘slechts’ maximaal 308 km/u.

Desondanks de vermogenstoename van de nieuwe Bentley S zakt het opgegeven verbruik tot slechts 10,5 liter benzine per 100 km, al zal niemand in de buurt komen met zijn Britse sportieve bolide. Dankzij cilinderuitschakeling worden het verbruik wel goed getemperd wanneer dat gewenst is.

Visueel is een S vrij moeilijk te onderscheiden ten opzichte van zijn normale Bentley broers & zussen. De S badges zeggen natuurlijk vrij veel, hij hangt ook 10 mm lager bij de grond en de dempers zijn strakker afgesteld. Vooraan bemerken we ook een subtiele frontlip, terwijl we ook nieuwe 20″ velgen mogen aanschouwen. Onze eerste afspraak met deze nieuwe Bentley Continental GT en GTC S is op het Autosalon van Frankfurt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...