Facelift: Land Rover Discovery 2014

2014 Land Rover Discovery facelift
Na de sterk onthullende spyshots was het enkel afwachten tot Land Rover naar buiten kwam met alle informatie.

Elk merk heeft enkele noemenswaardige nieuwigheden nodig voor het komende Autosalon van Frankfurt, enkel jammer dat het soms echt niet zoveel voorstelt. Land Rover facelift haar Discovery 4 nogmaals op het Duitse wereldsalon en komt met enkele nieuwigheden.

Aan de buitenzijde vinden we een “nieuwe” grille vooraan met bijzonder veel LED’s, daarnaar zijn er ook 2 nieuwe velgdesigns te verkrijgen bij de Britten. Vroeger vonden we een Land Rover opschrift terug op de neus, daar staat vanaf heden Discovery.

Motorisch werd alles wat zuiniger, krachtiger en meer ecologisch wat in vele landen de prijs positief beïnvloedt. Opmerkelijk is ook dat de dikke V8 benzinekrachtbron stilletjes verdwijnt, maar gelukkig haalt een 3.0-liter V6 met supercharger ook mooie prestatiecijfers zoals 340 pk en 450 Nm koppel. Daarnaast kan je nog kiezen uit 2 diesels (TDV6 en SDV6 met respectievelijk 210 en 255 pk). Zelf schakelen zit er al een tijdje niet meer in bij de nieuwe Disco, de 8-traps ZF automaat zou dat beter en efficiënter kunnen. Later zal naar alle waarschijnlijk de nieuwe 9-traps automaat uit de Evoque z’n opwachting maken!

De eerste generatie Discovery verscheen alreeds in 1989 en kan daarmee al een mooi palmares voorleggen. Meer dan 1.000.000 exemplaren van deze luxueuze terreinridder werden er al verkocht, maar misschien moet de nieuwe eigenaar Tata nu toch wel eens denken aan een waardige opvolger!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...