Jay Leno proeft de McLaren P1

Jay Leno doet de McLaren P1
Drukke tijden voor de TV persoonlijkheid uit Amerika, na de Porsche 918 Spyder mocht Jay Leno ook even sturen met de McLaren P1.

Na een korte rondleiding in de maagdelijk witte productiefaciliteit van McLaren in Woking begon het pas écht leuk te worden voor de sympathieke televisiehost uit Amerika. Hij kreeg namelijk het genoegen om als eerste even te proeven van de McLaren P1, de ingenieurs en testpiloten uiteraard buiten beschouwing gelaten. Om het feest compleet te maken kregen ze het Top Gear track even ter beschikking en kwam er ook een zwarte P1 opdagen. Jay Leno is al jaren een diehard McLaren fan en de legendarische F1 staat nog steeds op het hoogste schavot, daarom dat hij ook zonder twijfel een bestelbon tekende voor een gele P1. Wat we hem ook zagen doen op de beursvloer in Genève.

Die productie start bovendien zeer binnenkort! 61 getalenteerde medewerkers van McLaren bouwen samen in 10 grote stappen misschien wel dé hypercar van de 21ste eeuw. Samen met de LaFerrari en Porsche 918 Spyder zullen ze menig hart sneller laten slaan, het is nu al afwachten tot de eerste vergelijkende test! Per dag rolt er welgeteld 1 handgebouwd exemplaar van de band en met een totaal van 375 P1’s is er dus een volledig kalenderjaar werkgelegenheid voor de Engelse sportwagenbouwer. Met een basisprijs van boven de €750.000 loopt het allemaal vrij goed voor McLaren, al kunnen ze de vrijgekomen resources per direct toewijzen aan de komende P13 instapper!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...