Video: Jay Leno rijdt de Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder Jay Leno
Porsche maakt zich klaar voor de lancering van de 918 Spyder en Jay Leno kreeg alvast een ritje.

Het is al eventjes geleden dat we een video deelden van Jay Leno, maar zijn ontmoeting met de Porsche 918 Spyder wilden we jullie niet onthouden. Porsche werkt ondertussen al een tijdje aan de hybride sportwagen en het wordt hoogtijd dat de wagen wordt gelanceerd. Het design van de 918 is gelukkig eindelijk af en in Pebble Beach toonde Porsche waar we ons aan mogen verwachten. Let ook op de vierpunts-LEDS vooraan!

Jay Leno was daar dus ook en mocht zelfs in hoogsteigen persoon met de rechtervoet de 4.6-liter V8 dirigeren. Het volledig nieuw ontwikkelde blok levert 608 pk en 530 Nm koppel, terwijl de twee elektromotoren nog eens 156 pk en 129 pk toevoegen. Gecombineerd is dat goed voor een cijfertje van 887 pk en 800 Nm koppel. Een sprint van 0-100 km/u hoeft zo niet langer dan 2,8 seconden te duren en de topsnelheid van de hybride sportwagen bedraagt 340 km/u.

Desondanks bedraagt het gemiddelde verbruik op papier amper 3,3 liter per 100 kilometer, gelinkt aan een uiterst groene CO2-uitstoot van slechts 79 g/km. In tegenstelling tot eerdere berichten zou de wagen echter niet langer dan 25,7 kilometer volledig elektrisch kunnen rijden. Maar de hamvraag: heeft Porsche te lang gewacht? Ferrari tekent met haar LaFerrari immers een impressionante 963 pk op en ook de McLaren P1 overstijgt de 900 pk-grens. Benieuwd wat een head-to-head hier zal onthullen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...