Officieel: 2014 BMW X5 M50d


BMW breidt haar derde generatie van de X5 uit met een M50d.

We hebben geluk deze keer, de X5 M50d komt onze kant op. Iets waar onze buren aan de andere kant van de Atlantische Oceaan alleen maar van kunnen dromen. BMW heeft immers besloten de X5 M50d niet te lanceren in Amerika. Bij ons zou hij er moeten zijn op 16 november. Eens u die datum genoteerd hebt, kunnen we u vertellen dat de X5 M50d aangedreven wordt door een 3.0-liter dieselmotor met maar liefst 3(!) turbo’s. Deze zorgt zomaar eventjes voor 381 pk en 740 Nm aan koppel. De kracht wordt verdeeld over alle vier de wielen dankzij de xDrive. Een achtraps-automaat doet de SUV erin slagen om het sprintje naar de 100 te voltooien in 5,3 seconden.

De X5 M50d mag dan een power-SUV zijn, het is en blijft een diesel. Dus ook economisch rijden is belangrijk. Zijn verbruik bedraagt, op papier, slechts 6,7 liter/ 100 km. En met zijn CO2-uitstoot van 177 g/ km doet hij het ook uitstekend. Hij is zelfs 10% meer economisch dan zijn voorganger. In het achterhoofd houdend dat het een M Performance model is, heeft BMW uiteraard zijn uiterste best gedaan om het toch als een echt M-model te laten aanvoelen. Dit door onder meer een Adaptieve M-suspensie met een dynamische regelaar en luchtvering op de achteras. Standaard heeft de X5 M50d 19″ M-lichtmetalen velgen omhuld met all-season banden. We kijken uit naar een testrit!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...