Officieel: Ford S-Max Concept

Ford S-Max 2014
Ford geeft in Frankfurt een preview van de volledig nieuwe S-Max.

Na oorspronkelijk gelanceerd te worden in 2006 kreeg de Ford S-Max dan wel al een facelift, een volledig nieuwe generatie komt er niet voor 2014. In Frankfurt toont de Blauwe Ovaal wel al een preview en die mag er best wel zijn! Ondanks het feit dat de wagen uiteindelijk wel deurklinken zal krijgen en rondere spiegels, ziet de monovolume er beslist sportief uit. De nieuwe S-Max krijgt sowieso het nieuwe familiegezicht met Aston Martin-grille, een zeer licht hellende voorruit, coupé-achtige daklijn en gespierde bumpers. Chroomlijsten en een dakspoiler zullen zoals nu beslist standaard zijn op de Titanium S-versie.

Binnenin slaat Ford duidelijk een andere richting uit en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Zelf waren we niet echt fan van het Focus-interieur, maar dit strakke dashboard lusten we wel. En de sportief gevormde zetels kunnen ons ook wel smaken. We zien verder een combinatie van leder, carbon(imitatie) en stof. Of het gelanceerd zal worden is nog niet meteen duidelijk, maar dit concept beschikt over een nieuw SYNC-systeem dat met behulp van sensoren in de zetels zelfs de hartslag en andere lichaamsfuncties meet. Onder de motorkap komt er onder andere een 1.5-liter EcoBoost met 178 pk en 240 Nm koppel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...