BMW werkt samen met Toyota aan Z5

BMW werkt samen met Toyota aan Z5
BMW zoekt steevast naar niches en richt haar pijlen nu op een grote(re) Roadster binnen de Z-modellijn en werkt daarvoor samen met Toyota.

Momenteel is de Z4 het enige lid van de BMW Z familie en dat knaagt toch wat bij de Duisters. Waar de (directe) concurrentie een resem roadsters kan aanbieden, blijft het bij BMW aan de magere kant. Klanten die iets meer zoeken dan een Z4 moeten ook al overschakelen naar een BMW 4-Reeks Cabriolet of een BMW 6-Reeks Cabrio, terwijl er ook nog ruimte is voor een instapper op basis van de 1-Reeks.

Om kosten te besparen en vooral het toverwoord efficiëntie te kunnen hanteren zal BMW voor de ontwikkeling samenwerken met de Japanners van Toyota. Niet getreurd, de Duitsers blijven de baas over het interieur- en exterieurdesign, terwijl de hybride technologie uit diverse Lexus’en en Toyota’s de overstap zullen maken. Als designbasis kan BMW steunen op de Vision ConnectedDrive Concept dat wereldwijd gesmaakt werd! Ook qua materialen wordt er gekeken naar nieuwe toepassingen, zo zou het exotische CFRP uit de BMW i3 ook gebruikt kunnen worden. Wie Roadster zegt kan in 1 adem ook een Coupé vermelden, we verwachten dan ook een gesloten broertje na verloop van tijd!

Toyota kan op haart beurt misschien een gelijklopend model uitbrengen onder de Lexus badge, al is daaromtrent nog niets beslist. De BMW Z5 zal ook nog niet direct het levenslicht zien, al zouden we in de nabije toekomst toch al een concept mogen aanschouwen. In tussentijd wordt er nog steeds gefluisterd over een Z4 M model, maar BMW zag daar in eerste instantie geen graten in. Tot wanneer het Beierse merk zich bedenkt – of een gelimiteerde productie aanvat – moet je het doen met de BMW Z4 sDrive35is! (Impressie door Alexander Imnadze)

Lees hier + video onze rijtest met de BMW Z4 sDrive 35is!

BMW werkt samen met Toyota aan Z5

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...